Opel Astra najprodavaniji model u 2013

U saradnji sa sajtom za otkup polovnih automobila razmatrali smo kretanje polovnih automobila na tržištu Srbije. Po podacima i kupovini polovnih automobila u 2013. godini najprodavaniji auto je opel astra. Uopšte najviše se prodaju automobli takozvani nemci, polovni automobili nemačkih proizvođača. Jer kada su u pitanju kvalitet izrade, troškovi održavanja i frenkvetnost kvarova, ipak naš narod veruje u polovne automobile koji stižu od nemačkih proizvođača.

Zato za razliku od ostalih imaju i cene koje su malo jače u odnosu na opelov program. Auto delovi za opel astru su povoljni i jeftino održavanje ovog auta čini ga najpopularnijim u Srbiji. Drugi po prodaji i otkupu autumobila je fordov program gde su najpopularniji model ford fokus koji je preplavio naše tržište.

Ono što zabrinjava je otkup starih automobila gde se najviše kupuje zastavin program, odnosno najviše se traži Yugo, kupovna moć sve više pada tako da se vraćaju autima za koje su jeftini delovi i održavanje, iako kupuju modele koji su stari oko 20 godina.