Opel zafira – polovni auto delovi

Zafira nije bezgrešna, ali je prostrana i praktična, a većina nedostataka ne odnosi se na motore, dosta je prošlo vremena od kada se pojavila prva opel Zafira omiljeni auto mnogih taksi prevoznika. Revolucionarna koncepcija za sedam sedišta koju možete pretvoriti i u prtljažnik od 600 litara tako što preklopite poslednji red sedišta. Imamo sve polovne auto delove za Opel zafiru.

Opel zafira auto delovi i kvarovi

opel zafira

Malo je tvrd auto tako da za vožnju po lšim putevima i nije udoban, ali zato ima čvrst trap. Dizelaši su za nijansu slabiji od benzinaca, ali pouzdaniji i dosta manje servisnih intervencija, štedljiviji su na potrošnji goriva i daju realan osećaj snage na autu. Najčešći kvarovi na autima starim deset godina su problemi sa upravljačem i zamena vešanja, sitnih problema sa centralnom bravom, ali zato nekih kvaraova na motoru skoro i da nema uopšte.

Preporučujemo servisiranje na svakih 15.000 kilometara, do tada u tom periodu dizelaš, koji i to u vrlo dobroj formi, potroši do pola litre kvalitetnog ulja 5W30. Prosečna potrošnja je oko 7,5 litara dizela. Najviše smeta krutost i tvrdoća auta pri vožnji koja se prilično oseća na lošim putevima.

Naravno na polovnom automobilu godinama se mogu pojaviti tragovi istrošenosti i korozije, a ako se odlučite za dizelaša mi vam preporučujemo opel zafiru sa motorom od 101 KS koja je bolji izbor od tromije verzije sa 82 KS,  gde je potrošnja gotovo ista, a razlika u snazi vidljivija i opel zafira sa jačim motorom je izdržljivija i trajnija.