Opel vectra B – polovni auto delovi

Opel Vectra B auto sa odličnim i pouzdanim motorm, zato uvek predstavlja dobru kupovinu. Modeli koju su napravljeni posle 1999. godine su sigurnija kupovina jer su kvalitetniji, naravno kada kupite auto prvo proverite zupčasti kaiš jer njegovim kidanjem može vam napraviti veliku štetu.

Opel vektra je pre svega porodični automobil, komforan sa dosta mesta i napred i pozadi, sa prostranim gepekom pravilnog oblika i što je najvažnijie veoma ekonomičan što se tiše održavanja i jednostavan za popravke. Ono što je neobično za ovaj auto je da ga nećete baš zavoleti ili se navići odmah na njega tek posle prvog kruga, jer je na starijim modelima bilo problema sa kočnicama, dešavala su se cimanja dok se ne stekne navika kočenja. Bilo je i problema sa kordinacijom hoda točkova i volana, jer osećaj je bio da točkovi baš ne slušaju vaše okretanje volana, što se najčešće primećivalo u gradskoj vožnji. Zato je i napravljen redizajn pa modeli opel vektre B 1999, 2000, 2001 i 2002 su rešili većinu problema koji su bili na starijim modelima. A od 2002 proizvodi se i novi model opel vektra C.

Opel vectra B – motori

opel vectra B motorImate veliki izbor motora na benzinski pogon od 1,6, 1,8, 2,0, 2,2, pa čak i V6 sa 2,5 litre radne zapremine. Motor od 1,6 se nije baš najbolje pokazao, malo je trom iako ima stotinjak konja, pa ga preskočite, najbolja je sredina od 1,8 i 2,0 motor. Naravno svakog vozača najviše interesuje potrošnja goriva pa prema fabričkim podacima je u proseku 6 litara bezolovnog benzina, ali znajte da je ipak veća, a naravno veća kubikaža, veća i potrošnja pa kada fabrika kaže da V6 sa 2,5 troši više od 12 litara, tu sigurno potrošnja dogura i do 15 litara.
Dizel motori modeli su 2,0DI, 2,0DTI i 2,2 turbo dizel. Opel vektra dizel motori imaju karakterističan zvuk, naročito kada nije u brzini, pa je naš izbor i preporuka 2,0DTI turbo dizel sa snagom motora 100 konjskih snaga.

Najčešći kvarovi na opel vectra B

Već smo napomenuli da je jednostavan auto, lak i jeftin za održavanje, ali normalno kao i svaki drugi i opel vektra B se kvari. Mi smo obezbedili kompletan asortiman auto delova za opel vektru B. Opel ima problema sa rđom, pa proverite u kakvom je stanju vaš auto, slaba tačka je vešanje i nkompletna elektronika u autu. Od rđe najviše stradaju zadnji koševi. Naravno uvek oslušnite rad motora, može biti problema sa vodenom pumpom, možda motorom ili menjačem, što vam može nagovestiti ako čujete neko škripanje ili lupkanje, uglavnom čudne zvuke. Zupćasti kaiš treba menjati na 65.000 kilometara i obavezno ga menjate i pre, jer ako pukne ode ceo motor. Kavčilo zna često da se pohaba, ali nije skupo za zamenu, i klima uređaj zna često da se pokvari čija je popravka malo skuplja.
Sve u svemu opel vectra je dobar izbor sa pozicije jeftinog i lakog održavanja, a mi imamao sve potrebne auto delove, kako bi vam olakšali održavanje vašeg auta.