Opel corsa C – polovni delovi

Opel corsa C mali auto idealan za gradsku vožnju, dok na otvorenom putu predstavlja problem i za vozača i putnike. Previše buke dopire do kabine, a skučeni prostor je opterećenje i za vozača i za putnike. Za ovako mali auto iznenađujuće je veliki gepek.   Opel Corsa C proizvoila je se od 200 godine o 2006. i jedan je od modole manjih automobila koji je dosta tražen kao polovan auto. Svakako da sve ima svoj razlog, akupci su pravo merilo kvaliteta, a evo i zašto.

Opel corsa c mane i kvaliteti

opel corsa cCorsa je auto koji nije skup, a može se naći sa dosta kvalitetne dodatne opreme. Corsa C za razliku od prethodnog modela corsa B (1993 – 2000) je veliki pomak. Neuporedivo je kvalitetnije napravljena, motori su mnogo bolji, lim kvalitetniji i otporan na koroziju i rđanje. Modeli opel corsa C iz 2000 godine imali su problema sa držačem stabilizatora i nepredvidivost kod sistema centralnog zaključavanja, probleme sa letvom volana, i probleme sa menjačem jer su u početku imali plastične koji su kasnije zamenjeni metalnim, a nakon redizajna u 2004. godini svi ovi problemi su mahom nestali.

U priču o solidnom Opelovom malom vozilo, zastupljen je benzinski motor 1.4 16V od 90 KS. Najpopularniji model opel corse C je  1.2  dizelaš 1.3 (Fiat) i 1.7 (Isuzu), a zanimljivo je da se isporučuje sa dve vrste odnosno sa zpčastim kaišem i lancem. Zupčasti kaiš treba češće menjati na 60 000 km, ali na 50 000 već počnite razmišljati o njemu.

Corsa, mali auto veliki potrošač

Ono što je čudno za ovako mali auto je i njegova velika mana motora potrošnja u gradu, koja neprimetno naraste do 10 litara. Motor je osjetljiv i na oštru vožnju, kada potrošnja rapidno raste, ali nije srazmerna rastu performansi. Zato mu više odgovara kada vozite u mirnijem ritmu, kao i prilično grubom menjaču.Sve u svemu solidan auto koji preporučujemo za vožnju u gradu, ali u laganom ritmu, lako se parkira i provlači kroz jednosmerne ulice, a i opel corsa nema problema sa održavanjem.

11 thoughts on “Opel corsa C – polovni delovi

  1. Postovani,

    Da li imate prednji branik za corsu c 1.2 b, 2002 godiste i hladnjak vode sa ventilatorom za navedeni model i koja bi cena bila?

  2. Dali imate letvu volana,mandžetnu letve volana,senzor za ocitavanje brzine , antenu na krovu i komplet dio gje stoje osigurači i koliko bi to koštalo…
    Unaprijed zahvalan Pozzzzzz.

  3. Postovani, da li imate celu skoljku za opel corsa 1.0 c 2002. godiste u beloj boji? Brz odgovor bi mi mnogo znacio… Hvala Vam unapred.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *