Opel astra G Classic – polovni auto delovi

Ako cenite Opel automobile, a nemate dovoljno novca za pravi nemački automobil Golf  V VW i ne smeta vam zastareli dizajn onda je za vas Astra G Classic pravi i odličan izbor. Ovakav model kupuju oni kupci koji ne žele probleme sa održavanjem, kasnije ga lako mogu prodati jer kupaca za Astru u Srbiji uvek ima, i ono što je izdvaja od prosečnih automobila su troškovi održavanja gde nema konkurenciju. Ipak ako se desi da budete imali problema, možete se obratiti nama jer mi imamo polovne auto delve za opel Astru G.

Opel Astra G Classic najčešći kvarovi

Najviše svi korisnici opelovih vozila se žale na nestabilnu elektroniku probleme sa ležajevima prednje osovine i poprečnim ramenima, ipak svaki treći kvar po statistikama na Astri je problem u funkcionisanju svih električnih uređaja, nisu česta pojava ali znaju da se pokvare i letva volana, kao i kompjuter koji može da napravi i veće probleme i da vas popravka prilično košta. Ako imate Astru ne brinite, nije baš tako česta pojava kvara kompjutera. Ako imate dizel motor dobro pazite šta sipate u svoj rezervoar jer može doći do težih kvarova ako ne koristite propisani euro dizel, zato ne rizikujte jer su popravke skupe.

opel astra gKvarovi na motorima bilo da su dizel ili benzinci je sveden na minimum, a najčešći je kod dizela jekvar na meraču za protok vazduh,m ali vrlo koban kvar po vaš auto i džep može da bude u slučaju pucanja zupčastog kaiša! Inače, zupčasti kaiš se mora mjenjati svakih 60.000 km kao i oba španera. Mi preporučujemo zamenu na svakih 50.000 km, jer što je sigurno, sigurno je, bolje da nema kasnije posledica.

Najpopularniji je dizel japanske prozvodnje 1.7 DTI  i isporučuje ga Isuzu. Na žalost da znate da nije najpouzdaniji i ne može da se meri sa kvalitetnijim Opelovim benzincima, a ni turbo dizelašima TDI, JTD ili DCI, koje proizvode VW, Fiat i Reno, pa ako možete da nabavite neki takav primerak ne oklevajte. Tu su i problemi sa elektronikom pumpe visokog pritiska, oni se rešavaju reparacijom. Kod dizela 2,0 povećana potrošnja ulja. Zamašćena, zauljena, boca za vodu kod 1.7 DTI motora je česta pojava. Kvar altenatora kod dizela, ako altenator ne emituje punjenje, sijaće vam lampa na instrument tabli, što prouzrokuje da servo volan nema napajanje, pa dolazi do otežanog okretanja volana,a to je jer se električna servo pumpa volana direktno napaja sa alternatora kao najveći  potrošač. Ako vam magli staklo sa unutrašnje strane pri uključivanju grejanja menjajte polen filtera. Da znate da je zamena prednjih ležajeva skuplja jer kada menjate ležaj morate promeniti senzor  ABS-a. Ako kupujte Astru izbegavajte sledeće modele benzince: 1.2 16V, 1.4 16V, 2.0 16V OPC i diesele: 1.7 DTI, ECO4

Opel astra G je ipak naša preporuka

Bez obzira na sve ovaj model zaslužuje našu preporuku. Redizajnirana Astra posle 2002. godine je nešto što bi vam preporučili zbog kvalitetnog enterijera, nije direktni konkurent Golfu IV, ali mu je blizu po većini stvari. Izdržljivost trapa je prednost ove konstrukcije, a za privrednike najbolji je model Astra karavan sa 2.0 Di ili 1.6i motorom. Jeftini delovi su samo šlag na torti za ovakav auto. Naravno ako volite opel možete uzeti i vectru.

Opel astra g ima odlčina upravljački sistem dobru zvučnu izolaciju, napred dovoljno mesta i pozadi, sa komotnim prtljažnikom i naravo jeftine auto delove, predstavlja racionalnu kupovinu.

12 thoughts on “Opel astra G Classic – polovni auto delovi

 1. treba mi za opel astru klasik 17 dizel 2011 god. sa pet vrata ako ima u beloj varijanti. leva vrata levi blatrobran levi far prednji branik zadnji levo stop svetlo. javite mi ako imate i kolika je cena

 2. Zanima me dali imate za Opel astru G 1998, 1.6. 8-VENTILA
  Komplet instalaciju osim kompjutera?
  Unapred hvala. Marko

 3. Postovani

  Zanima me da li imate i po kojoj ceni zatezac pojasa za suvozaca ili komplet vozac-suvozac. Astra g 2000god.
  GM 90560655 vozac
  563086307A

  GM 90560656 suvozac
  563086407A

  Hvala

 4. INTERESUJE ME DALI IMATE MOTOR ZA ASTRU F 1.6 8V U DOBROM STANJU SA SAOBCAJNOM ILI STRANAC KOJI MOZE DA SE OCARINI SA PAPIRIMA ILI CAK OCARINJEN

 5. POštovani, ne možete dobiti odgovor jer sajt ne pripada nijednom otpadu ili prodavnici, tražimo saradnike

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *