Auto delovi opel corsa BOpel corsa B je druga verzija malenog autića koji je prvenstveno namenjen gradskoj vožnji, od standardne opreme poseduje vazdučni jastuk i ABS sistem kočenja. U prodaji se pojavio 1993. godine. Do 1997. sodine proizvodili su se samo četvorocilindrični benzinski motori snage od 45 do 82 KS, kasnije dolazi model s 109 KS. Prvi dizel motor 1997 od 50 do 67 KS. 1997.godine nakon redizajna Opel Corse pojavio se ekonomičan dizel motor s 3 cilindra i 55 KS. Tada je na novim motorima izbačen i zupčasti kaiš jer je bilo isuviše kvarova na prethodnim modelima, ali problema uvek ima pa se u novijem modelu opel corse B pojavljuju problemi sa vodenom pumpom. Elektronika uvek zna zadati probleme pa povedite računa o  svetlima, lampicama na kontrolnoj ploči i električnim prozorima. Često se zna pokvariti brava ua paljenje, pa njena popravka može biti skuplja nego što očekujete. Pozdanost opel corse ipak nije loše i može se porediti sa VW Polom istog godišta.

Prednosti i kvarovi opel corsa B

Najveća mana Opel Corse B je rđa, a tačke na kojima se najčešće javlja su vrata, zadnja svjetla i blatobrani.
Ono zašte se uvek prvo intersuju kupci je potrošnja koja je osdlična i kreće se kod benzinskih motora iznosi 6-7 l na 100km, dok dizelaš troši oko 5-6 l.

Prednosti Opel Corse B

Sigurno najveća njegova prednost je što je jeftin za održavanje, pozdan je i siguran auto, mala potrošnja goriva i izuzetno prostran za na oko mali automobil.

Mane corse B

Osim što je sklon koroziji i rđanju, iako je prosrtran, nije baš udoban za vožnju. loše urađena brava za paljenje često se kvari. Unutrašnjost automobila izgleda prilično jeftino. Nije za duge vožnje, jer osim što nije udoban, isuviše mu glasan motor. Problemi sa elektrobikom. svetlima i sijalicama kontrolne lampe, malo slabije upravljačke mogućnosti od konkurencije. Pojačanje trošenje prednjih guma.

Ako ste i dalje ljubitelj modela corse preporučujemo da pogledate opel corsa C model u kome je ispravljena većina nedostataka.